Informatie over het starten van jouw eigen bedrijf in de bouw

Als je besloten hebt voor jezelf te beginnen met jouw eigen renovatiebedrijf moet je een hele hoop zaken regelen om goed te kunnen starten. In dit artikel geven wij aan waar je allemaal rekening mee moet houden bij het starten van jouw eigen onderneming.

Hoe start ik mijn renovatiebedrijf?

Het starten van een eigen renovatiebedrijf is in principe niet moeilijk. Je gaat naar een vestiging van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) bij jou in de buurt, je schrijft jezelf in bij de KBO en je bent zelfstandig ondernemer. Maar wil je het écht goed doen, dan komt er meer kijken bij het starten van een eigen renovatiebedrijf.  De situatie van startende ondernemers is altijd verschillend, wij onderscheiden over het algemeen een drietal verschillende startsituaties, die uiteraard weer per individu kunnen verschillen.

Starten vanuit loondienst

Een van de situaties waaruit je kan starten als zelfstandig ondernemer is vanuit loondienst. Deze starters staan, voordat ze beginnen met hun renovatiebedrijf, onder contract bij een werkgever. Na ontbinding of beëindiging van het contract starten ze met het ondernemen vanuit hun eigen renovatiebedrijf.

Starten vanuit de WW

Daarnaast kan je zelfstandig ondernemer worden als je werkeloos bent. Ondernemers die hun eigen renovatiebedrijf beginnen na een periode van werkeloosheid hebben andere regels en regelingen om rekening mee te houden dan starters vanuit loondienst. De starters vanuit werkeloosheid hebben te maken met regels en regelingenm omdat ze  een uitkering ontvangen. Deze regels en regelingen kunnen je ook helpen bij het starten van jouw renovatiebedrijf.

Een (door)start maken als zzp'er

De laatste situatie die wij beschrijven is als zzp’er een (door)start maakt als zelfstandig ondernemer. De zzp’er is over het algemeen al ingeschreven als ondernemer bij de KBO, maar hij verhuurt zich voornamelijk aan enkele grote zakelijke opdrachtgevers. Doordat de zzp’er zich aan enkele grote zakelijke opdrachtgevers verhuurt is hij zeer afhankelijk van deze opdrachtgevers. Daardoor worstelt hij regelmatig met het fenomeen schijnzelfstandigheid. Doordat zzp’ers verder gaan als zelfstandig ondernemer in de particuliere markt zijn ze niet meer afhankelijk van een of enkele opdrachtgevers. En hebben ze geen last meer van schijnzelfstandigheid.

Ondernemingsplan 

Op het moment dat je start met een eigen renovatiebedrijf is het verstandig om voor jezelf, en je partner, op een rijtje te zetten of het financieel haalbaar is om alle vaste kosten zakelijk en privé te kunnen betalen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je voldoende geld verdient om jouw onderneming in leven te houden en privé alle kosten op te brengen. Een overzicht van inkomsten en uitgaven voor jouw eigen onderneming wordt ook wel een ondernemingsplan genoemd. Met een helder ondernemingsplan ga je goed voorbereid van start met jouw bedrijf.

Startkapitaal

Uit een ondernemingsplan kan onder andere komen welke financiële middelen je nodig hebt om te investeren in het bedrijf. Je zult altijd opstartkosten hebben bij het starten van een eigen renovatiebedrijf. Om investeringen te ondervangen en de opstartkosten te kunnen dekken kan het laten financieren van startkapitaal jezelf helpen om goed te starten.

 

Je kunt van start!

Wanneer je alle voorbereidingen getroffen hebt kan je eindelijk aan de slag met jouw eigen renovatiebedrijf. Je hebt alles voor elkaar en kan aan de slag! Heb je na het lezen van dit artikel het idee ‘Ja! Ik wil graag mijn eigen renovatiebedrijf starten. Maar ik vind het allemaal wel erg veel om te regelen.’? Niet getreurd, wij kunnen je goed ondersteunen bij het starten van jouw eigen onderneming. Onze kennis en jarenlange ervaring in de ondersteuning van zelfstandig ondernemers met hun eigen renovatiebedrijf heeft ertoe geleid dat veel renovatiebedrijven succesvol gestart zijn. Met deze kennis en ervaring kunnen wij jou helpen bij het starten van jouw eigen renovatiebedrijf. Ga vrijblijvend het gesprek met ons aan en kom te weten wat wij voor jou kunnen betekenen laat hieronder jouw informatie achter en ontvang direct een informatieve brochure!

      

Neem contact met ons op en ontvang gratis een brochure

Start uw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
 

Mijn huidige situatie:


  

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat
Gratis brochure?