Jouw eigen renovatiebedrijf starten kan vanuit elke situatie

Je bent in loondienst, werkloos of zzp’er en je denkt na over het starten van een eigen renovatiebedrijf. Kan dat zomaar? Een goede vakman ben je wel, maar je weet niet of de situatie waarin je nu zit geschikt is voor het starten van een eigen renovatiebedrijf. Na het lezen van dit artikel weet je of jouw situatie toereikend is voor het starten van een eigen renovatiebedrijf. Wij leggen uit wat de verschillende situaties betekenen voor jou en de start van een eigen renovatiebedrijf.

Het starten van een eigen renovatiebedrijf bij De Klussenier kan voor iedereen net iets anders werken. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in het starten uit loondienst, het starten als werkloze en het starten als zzp’er. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende situaties betekenen voor het starten van een eigen renovatiebedrijf.

Het starten van een renovatiebedrijf vanuit loondienst

Jouw eigen renovatiebedrijf starten vanuit loondienst is een stap die voor iedereen goed te zetten is. Uiteraard is dit een stap die je niet zomaar zet. Het werken in loondienst geeft een goede financiële zekerheid, wat wegvalt als je de stap naar zelfstandig ondernemen gaat zetten. Daarom is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op deze grote stap.

In de voorbereiding is het goed om de kansen en bedreigingen te onderzoeken. Het verkennen van alle mogelijkheden zorgt voor een stukje extra zekerheid, je weet waar je aan toe bent als je de stap uiteindelijk zet. In de verkennende periode is het verstandig om gesprekken te voeren met ondernemers die een vergelijkbare stap al gezet hebben. Ook is het belangrijk om de haalbaarheid van jouw zelfstandig ondernemerschap te gaan onderzoeken.

Op het moment dat je de kansen en bedreigingen goed overzichtelijk hebt en zeker weet dat jouw eigen renovatiebedrijf beginnen is wat je wilt, dan kan je de daadwerkelijke stap ook zetten.

In het hele proces, van de verkenning tot de daadwerkelijke stap naar jouw renovatiebedrijf, kan De Klussenier jou ondersteunen. De Klussenier heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van vakmannen vanuit loondienst naar hun eigen renovatiebedrijf. In de ondersteuning van De Klussenier zal je ervaren dat de onzekerheid die hoort bij het zelfstandig ondernemerschap stap voor stap verder weggenomen wordt.

Een renovatiebedrijf starten vanuit de WW

Je hebt op dit moment geen baan, je zit in de ww, en je wilt gaan beginnen met jouw eigen renovatiebedrijf. Kan dat zomaar? Het antwoord daarop is ja. Het starten van jouw eigen bedrijf vanuit de ww is een keuze waar een aantal voordelen aan hangen, naast dat je de vrijheid hebt die komt kijken bij een eigen bedrijf. 

Wil je de mogelijkheden van jouw renovatiebedrijf onderzoeken bij De Klussenier, dan voldoe je ook direct aan de sollicitatieplicht vanuit het UWV. Het aanmelden bij De Klussenier en het voeren van een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan je bij het UWV opvoeren als sollicitatie. 

Klusseniers worden als zzp'er

Klussenier worden als zzp’er kan jouw bedrijf verder brengen. Je profiteert van voordelen waar andere zelfstandigen de vruchten niet van gaan plukken. Dit betekent vooral dat jij uit de markt van de prijsvechters gaat stappen en het hogere consumenten segment gaat betreden. Wat direct betekent dat je ook meer verdiensten over kan houden aan het werk wat je uitgevoerd hebt. Een ander voordeel van jezelf begeven in de consumentenmarkt is dat je geen afhankelijkheid meer hebt van opdrachtgevers.

De afhankelijkheid van opdrachtgevers is een groot probleem onder zzp’ers. Je verhuurt jezelf aan een opdrachtgever, maar het kan voorkomen dat die je niet meer nodig hebt en dan zit je zonder werk. Dit risico loop je niet als Klussenier, want je bouwt een vaste klantenkring op waarop je altijd terug kan vallen in mindere tijden.

Daarnaast heeft het verhuren als zzp’er nog een groot risico, die van de schijnzelfstandigheid. Hier heb je geen last van als Klussenier.

Nog niet helemaal overtuigd? Wij kunnen je nog meer vertellen over het Klussenier worden als zzp’er.

Jouw renovatiebedrijf starten kan vanuit elke situatie met De Klussenier

Zoals bovenstaand beschreven is het mogelijk om vanuit elke situatie jouw renovatiebedrijf te starten. De persoonlijke situatie is voor iedereen weer net iets anders. Daarom raden wij het aan om de kansen en bedreigingen van jouw persoonlijke situatie met ons te bespreken. Neem vandaag nog actie en onderzoek, geheel vrijblijvend, de mogelijkheden van jouw persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op en ontvang gratis een brochure

Start uw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
 

Mijn huidige situatie:


  

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat
Gratis brochure?