Heb je een vraag? Bel of app ons vrijblijvend op 0495 92 90 94 of stuur een mail naar info@hetklushuis.be
Heb je een vraag? App ons vrijblijvend op 0495 92 90 94

Contact

Eigen renovatiebedrijf in de bouw starten

Een team met professionals staat voor je klaar

Bel met het hoofdkantoor...

...of bel eens met één van onze Klusseniers

Uw locatie kon niet gevonden worden. Gebruikt u het invulveld hierboven om een locatie te zoeken.

We hebben meer dan 200 Klusseniers in België en Nederland. Op de landkaart vind je een selectie die je graag te woord staan. Bel ze gerust!

Meer weten over De Klussenier?

Start jouw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.

Wat bieden wij jou?

  Veilig ondernemen door training en coaching

  Eenvoudig calculeren en maken van offertes

  Voordelige inkoop en gratis vaktrainingen

  Een goed gevulde agenda

  Collega-Klusseniers

  Gebruik van het A-merk "De Klussenier"

Wat vragen wij van jou?

  De droom van het starten van een eigen renovatiebedrijf

  Ervaring in de renovatiebranche

  Stabiele sociale & financiële omstandigheden

  Goede beheersing van de Vlaamse taal

Heb je een vraag?

Bel of app ons vrijblijvend op 0495 92 90 94 of stuur een email naar info@hetklushuis.be en stel jouw vraag aan Kees of Pauline.

Vraag de brochure aan of neem contact met ons op

Start jouw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
Mijn huidige situatie:  
Het KlusHuis België B.V.B.A, Bredabaan 859, 2930 Brasschaat
@ info@hetklushuis.be |  Whatsapp ons
       

Veelgestelde vragen over De Klussenier

Wij krijgen regelmatig vragen over vele verschillende zaken. Op deze pagina vind je de antwoorden op de vragen die het meeste gesteld zijn.

Ondernemen als Klussenier

In hoeverre ben ik zelfstandig ondernemer? ▼

Je bent volledig zelfstandig ondernemer. Een Klussenier neemt een ondernemingsnummer en bepaalt zelf welke werken hij uitvoert en wanneer hij dit doet. Ook het tarief waar hij voor werkt bepaalt hij helemaal zelf.

Wie doet mijn boekhouding? ▼

Wij hebben al 16 jaar een goede samenwerking met een landelijk opererend administratiekantoor. Elke Klussenier beschikt over een eenvoudig systeem voor de boekhouding. De administratie kost jou slechts vijf minuten per dag.

Krijg ik een werkcamionette? ▼

Alle Klusseniers rijden in een witte Renault Trafic of een Renault Master. Hiervoor hebben wij een betrouwbare leverancier die ervoor zorgt dat jij een spiksplinternieuwe bus krijgt. Jij hoeft je geen zorgen te maken over de kosten voor onderhoud en verzekeringen.

Hoe kom ik aan werk? ▼

Het merk De Klussenier zorgt voor werk. Wij gaan jou in de markt zetten zodat je snel vindbaar bent voor klanten bij jou in de omgeving. Dit zorgt ervoor dat je altijd voorzien bent van goede aanvragen. Ook hebben we een pool met aanvragen waar jij altijd uit kan putten.

Hoe kan ik werken goed plannen en uitrekenen? ▼

Het is belangrijk dat je aan je klant een goede offerte geeft waarvan je zeker weet dat je er goed geld aan verdient. Klusseniers hebben een offerte- en calculatie systeem waarin de meest voorkomende werken zijn beschreven. Scheelt jou een hoop werk! Wij leren je dit te gebruiken en helpen jou om zoveel mogelijk geld aan een opdracht over te houden.

Lage risico's

Loop ik risico's met mijn eigen renovatiebedrijf? ▼

Voor jezelf beginnen brengt risico’s met zich mee. Maar iets in je zegt dat het meer mogelijkheden geeft dan wat je nu doet. Dat moet je vasthouden! Het gaat erom dat je in staat bent van de risico’s geen valkuil te maken. Om er zeker van te zijn dat het zelfstandig ondernemerschap bij jou past gaan we dit samen met jou vooraf goed onderzoeken. Zolang je Klussenier bent, blijven wij op de achtergrond meekijken wat goed gaat en wat beter kan en kunnen we je daarin coachen en begeleiden. Zo houden wij de risico’s zo laag mogelijk.

Het KlusHuis België

Wat is Het KlusHuis België? ▼ 

Het KlusHuis België is de overkoepelende organisatie van franchiseorganisatie De Klussenier. Vanuit Het KlusHuis België ondersteunt een team van zeven specialisten alle tweehonderd Klusseniers op het gebied van ondernemerschap.

Kan ik Het KlusHuis België ook bezoeken? ▼

Jazeker. Het KlusHuis België is een open organisatie en kent geen geheimen. Neem gerust contact met ons op om een afspraak voor een bezoek aan Het KlusHuis België in te plannen.

Eisen/vereisten

Wat zijn de eisen om Klussenier te worden? ▼

Een Klussenier is een veelzijdig vakman die instaat is om minimaal driekwart van alle werken in en om het huis zelfstandig uit te voeren. Daarnaast is het van belang dat je zowel privé als financieel in een stabiele situatie verkeerd.

Moet ik werkzaam zijn geweest in de bouw? ▼

Veel Klusseniers zijn vanaf jongs af aan werkzaam in de bouw, maar wij hebben ook vele Klusseniers die hun bouwtechnische ervaring op een andere manier hebben verkregen, bijvoorbeeld door het verbouwen van hun eigen woning en door te werken bij vrienden of familie.

Welke diploma’s/certificaten heb ik nodig? ▼

In principe kijken wij niet naar diploma’s en certificaten en gaat het om opgedane vakmanschap. Wel rijdt iedere Klussenier in zijn eigen bus rond en is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Wat is de minimale leeftijd om een Klussenier te worden? ▼

Het hebben van je eigen renovatibedrijf vraagt de nodige verantwoording, het is dus van belang dat je deze verantwoording kunt dragen. Dit is niet in een getal uit te drukken en per persoon verschillend. Neem gerust contact op met Het KlusHuis om jouw persoonlijke situatie door te spreken.

Financiën

Kan ik zonder spaargeld Klussenier worden? ▼

Het KlusHuis België heeft een systeem ontwikkeld waarbij het niet noodzakelijk is om eigen spaargeld in te leggen bij het opstarten van jouw renovatiebedrijf. Het is wel van belang dat jij je goed hebt gedragen in de financiële wereld.

Heb ik startkapitaal nodig om als Klussenier te starten? ▼

Voordat iemand daadwerkelijk Klussenier wordt stellen wij eerst gezamenlijk een ondernemingsplan op waaruit zal blijken hoeveel startkapitaal er aanwezig moet zijn, op basis daarvan kunnen wij bepalen of en waar je dat vandaan kunt halen.

Hoe veel verdien ik als Klussenier? ▼

In principe heb je dit helemaal zelf in de hand, je bent immers zelfstandig ondernemer. Daarom kunnen wij er geen bedrag aan knopen. Het is een feit dat Klusseniers een goede boterham kunnen verdienen. Uit cijfers blijkt dat Klusseniers het financieel een stuk beter doen dan hun collega’s in loondienst of ondernemers die geen gebruik maken van het merk De Klussenier.

Wat kost het om Klussenier te worden? ▼

Alle Klusseniers betalen dezelfde maandelijkse vergoeding voor het gebruik van het A-merk De Klussenier en de ondersteuning op het gebeid van zelfstandig ondernemerschap. Een ondernemer die geen Klussenier is, is dit bedrag maandelijks alleen al kwijt aan het plaatsen van twee goed zichtbare advertenties. Als Klussenier ontvang je voor dit bedrag de complete dienstverlening die elke (startende) ondernemer zou willen. Doordat we de kosten met z’n allen dragen, kunnen we ze laag houden. Dat is de kracht van samen. Neem contact met ons op, dan vertellen we je er in een persoonlijk gesprek graag meer over.

Overig

Ik heb een eigen renovatiebedrijf, wat kunnen jullie mij bieden? ▼

Wij helpen zzp’ers in de bouw om meer uit hun renovatiebedrijf te halen. Veelal voelen ze niet de vrijheid van een echte zelfstandig ondernemer. Dit komt met name omdat ze afhankelijk zijn van één of twee grote opdrachtgevers. Of ze zijn vooral aan het werk bij klanten die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Wij helpen hen om een goede stabiele boterham te verdienen in goede en mindere tijden.

Hebben Klusseniers last van de huidige coronacrisis? ▼

Hier kunnen wij heel kort over zijn, het antwoord is ‘nee’; de bouw is vrijwel niet geraakt door deze crisis waardoor Klusseniers gewoon aan het werk hebben kunnen blijven. Inmiddels kunnen wij vaststellen dat Klusseniers zelfs drukker zijn geworden.

Is het mogelijk om een Klussenier te spreken? ▼

Jazeker! Alle Klusseniers zijn ervaringsdeskundigen en kunnen je op basis van eigen ervaringen vertellen wat ondernemen als Klussenier in de praktijk inhoud. Bel gerust eens een Klussenier uit je omgeving op om hierover met hem in gesprek te gaan. Een Klussenier uit je omgeving kan je vinden op www.klussenier.be.

 
Loading...