Offertes maken voor jouw renovatiebedrijf

De offertes die je maakt hebben een belangrijke rol in het succes van jouw renovatiebedrijf. Elke zelfstandig ondernemer die met klanten werkt krijgt hiermee te maken. Zonder een offerte heb je geen basis voor een overeenkomst, en dus geen werk. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goede offertes kan maken.

Waarom maak je offertes?

Overeenstemming over de opdracht tussen jou en de klant is de belangrijkste reden waarom je een offerte maakt. Met de offerte leg je zwart-op-wit vast welke werkzaamheden je gaat uitvoeren en welk bedrag de klant hiervoor gaat betalen. Deze opdrachtbevestiging is een belangrijke stap vlak voordat je de opdracht uit gaat voeren.  

De opdrachtbevestiging die de offerte is bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen bestaan uit de eerder gemaakte calculatie en de beschrijving van de werkzaamheden. Het is belangrijk in de offerte duidelijk te beschrijven welke werkzaamheden je gaat uitvoeren. Ook is het goed om belangrijke zaken te verduidelijken in de offerte, zoals voorwaarden die je stelt aan de werkzaamheden en werkomstandigheden of uitsluiting van werkzaamheden. Als je dat doet kan daar geen misverstand over zijn tussen jou en de klant. Daardoor weet de klant ook wat hij/zij kan verwachten als je bij of voor de klant aan het werk bent. Tegenover de uit te voeren werkzaamheden staat een bedrag wat de klant daarvoor gaat betalen. Dit bedrag is een resultaat van de calculatie die je eerder gemaakt hebt. 

Verder is de offerte de mogelijkheid om de voorwaarden kenbaar te maken waaronder jij werkt. Dit kan je bijvoorbeeld doen in de vorm van algemene voorwaarden. Het is normaal om de algemene voorwaarden bij de offerte te voegen. Omdat je een overeenkomst aangaat met de klant is het belangrijk om kenbaar te maken onder welke voorwaarden dit gedaan wordt en welke rechten en plichten jullie beiden (de klant en jij) hebben. Deze voorwaarden zijn leidend in het hele proces. 

De voorwaarden van de overeenkomst hebben bijvoorbeeld betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, voorwaarden die nodig zijn om goed te beginnen met de opdracht en waar een klant op kan rekenen in het geval van klachten.

Hoe maak je offertes?

Het maken van offertes kan je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat ze de uitstraling hebben die je bij jouw bedrijf vindt passen. 

Als je aan de slag gaat met het maken van de offerte begin je met de gemaakte calculatie. Door de calculatie weet je welke prijzen je door gaat berekenen aan de klant. Uit de calculatie is ook een overzicht van werkzaamheden gekomen. Deze twee onderdelen ga je verwerken in de offerte. 

Wanneer je dit overzichtelijk gemaakt hebt kan je de volgende stap zetten in het maken van de offerte. Dat is het persoonlijk maken voor de klant. De klant moet kunnen voelen dat de offerte speciaal voor hem gemaakt is. Verder voeg je de eerder genoemde voorwaarden toe aan de offerte.

Voor een startende ondernemer, die veel moet regelen, kan het lastig zijn om op een goede manier offertes te maken en om de juiste programma’s hiervoor te vinden. De meeste startende ondernemers in de bouw hebben minder ervaring met computers, met wat goed en minder goed werkt.

Elke zelfstandig ondernemer die aangesloten is bij De Klussenier werkt met een calculatieprogramma dat speciaal voor hem is ingericht. Het calculatieprogramma van De Klussenier is zo gemaakt dat veelzijdige vaklieden gemakkelijk en snel een calculatie tot een offerte kunnen verwerken. Met de bijbehorende professionele opmaak bied je de klant een offerte van goede kwaliteit aan.  

Om ervoor te zorgen dat jij goed gaat werken met het programma krijg je een passende training. Daarin leer je van een ervaren trainer die het programma als zijn broekzak kent. Daarna kan jij makkelijk en snel goede, professionele offertes maken. Met deze offertes overtuig je de klant direct en ga je, als Klussenier, aan de slag met het realiseren van prachtige opdrachten. 

Dit alles, met de overige ondersteuning van De Klussenier, zorgt ervoor dat jouw bedrijf een succesvolle toekomst tegemoet gaat. Je hoeft jezelf weinig zorgen te maken over jouw bedrijf. Jij kunt met de juiste inzet, ondersteuning en hulpmiddelen een succesvol ondernemer worden met De Klussenier! Velen gingen je voor!
      

Maak ook makkelijk en snel goede offertes voor jouw renovatiebedrijf!

Als zelfstandig ondernemer in de bouw is het ontzettend belangrijk dat je goede offertes maakt, maar hier wil je niet de hele dag mee bezig zijn. De Klussenier kan jou hier goed bij helpen! Met ons offertesysteem maak je gemakkelijk en snel de juiste offerte voor jouw klanten. Zo kun je jouw tijd besteden aan waar je wél een renovatiebedrijf voor bent begonnen: het uitvoeren van mooie werken voor jouw klanten!

Neem contact met ons op en ontvang gratis een brochure

Start uw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
 

Mijn huidige situatie:


  

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat
Gratis brochure?