Calculeren voor jouw renovatiebedrijf

Je komt thuis van een klantbezoek en bent klaar om een calculatie te maken, want je hebt net het werk opgenomen wat de klant voor jou heeft. Het opgenomen werk moet je gaan uitwerken in een calculatie. Maar waar moet je beginnen? Bij het maken van een calculatie kan je jezelf verliezen in de details. Daarom is het belangrijk om goed overzichtelijk te hebben welke onderdelen je in de calculatie wilt verwerken. Om jou te helpen het overzicht te bewaren hebben wij de belangrijkste dingen die je moet weten van het calculeren op een rij gezet.

Wat is de calculatie?

Voordat je aan het rekenen gaat is het belangrijk om te weten wat een calculatie daadwerkelijk is. Wij omschrijven de calculatie als volgt: In de calculatie bereken je de uren, het materiaal en materieel wat je nodig denkt te hebben voor de opdracht.

Zoals eerder beschreven volgt de calculatie nadat je bij een potentiële klant het werk opgenomen hebt. Met de calculatie ga je het werk wat je opgenomen hebt verder uitwerken.

Waarom maak je een calculatie?

De calculatie vormt de basis van de opdracht die je eventueel gaat uitvoeren bij de klant. Het eerste contact heb je in het verkoopproces al gehad. De volgende stap is om de klant te overtuigen van dat jij de juiste prijs-kwaliteit verhouding hebt.

In het gesprek wat je, voorafgaand aan de calculatie, met de klant gevoerd hebt probeer je de klant te overtuigen van jouw kwaliteiten om de opdracht op een goede manier uit te voeren. De volgende stap is om een getekende offerte van de klanten retour te krijgen. De calculatie is de basis hiervoor. Door de calculatie kom je tot een totaalprijs in de offerte.

Een calculatie maak je niet alleen voor de klant. Je maakt een calculatie ook voor jezelf. Door de calculatie weet jij direct wat je kan verwachten van de opdracht.

 

De belangrijkste onderdelen van een calculatie

De belangrijkste onderdelen van een calculatie bestaan uit de kosten die je verwacht te maken bij de opdracht.

Het eerste wat je in kaart gaat brengen is het aantal uur wat je nodig denkt te hebben voor de opdracht. Het aantal begrote uren is de basis van de calculatie. Samen met het door jou vastgestelde uurloon heb je het eerste onderdeel van jouw calculatie.

De rest van de calculatie bestaat uit de overige kosten die je maakt bij de opdracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het materiaal. Het is verstandig om deze kosten te begroten in de calculatie. Het kan mogelijk zijn dat je materieel moet huren, hou hier ook rekening mee.

Wanneer je een calculatie maakt van alle kosten heb je een totaalprijs op papier. Over deze totaalprijs bereken je de benodigde btw-percentages. Het btw bedrag tel je op bij de totaalprijs. De som hiervan is de prijs inclusief btw die je de klant gaat offreren.

Hoe maak je een calculatie?

Calculeren is niets minder dan een berekening maken van wat de werkzaamheden gaan kosten en wat je uiteindelijk gaat vragen voor deze werkzaamheden. Je maakt de calculatie door al de kosten bij elkaar op te tellen. Het eindresultaat van de calculatie is een totaalbedrag wat je vraagt aan de klant die door jou de opdracht uit wil laten voeren.

Hoe maak je de goede calculatie?

De calculatie maken is, zoals bovenstaand beschreven, belangrijk om tot een goed overzicht van de opdracht te komen. Je kan een calculatie diverse manieren maken. Hierbij is het belangrijk dat je een manier kiest die bij jou past.

Je kan ervoor kiezen om de calculatie met de hand te maken. De calculatie werk je uit op een stuk papier en dit vertaal je naar een offerte. Of je kiest ervoor om met een digitaal programma te werken. Dan maak je de calculatie in dit programma. In de meeste calculatieprogramma’s kan de calculatie direct vertaald worden naar een offerte.

In de laatste wijze voorziet De Klussenier (startende) zelfstandig ondernemers in de bouw. De Klussenier werkt namelijk met een digitaal calculatieprogramma waarin je de calculatie kan maken, die ook direct verwerkt kan worden tot een offerte. Het voordeel hiervan is dat je werkt met een maatwerk calculatieprogramma, zonder dat je er veel voor hoeft te betalen. Daarnaast profiteer je van snelle en kundige support vanuit de franchisegever, Het KlusHuis.

Van calculatie naar offerte

Als je een calculatie gemaakt hebt is het de bedoeling dat je het eindresultaat van de calculatie in de vorm van een offerte bij de klant gaat aanbieden.

In de calculatie heb je een aantal zaken berekend die belangrijk zijn om een succesvolle offerte uit te brengen. Hierboven heb je gelezen wat de belangrijkste onderdelen van een calculatie zijn. Deze onderdelen, en eventueel meer, worden na de calculatie samengevat in de offerte.

Het uiteindelijke doel van de offerte is de handtekening van de klant voor een opdracht. Dat bereik je onder andere door een calculatie te maken en de werkzaamheden op een juiste manier samen te vatten.
     

Ook profiteren?

Wil jij ook profiteren van het calculatieprogramma van De Klussenier, en de bijbehorende support? Kom dan vandaag nog met ons in contact en zet de eerste stap naar het worden van Klussenier. Dit doe je door het onderstaande formulier in te vullen. Als Klussenier ga je profiteren van het online calculatieprogramma wat wij, De Klussenier, jou bieden. En je profiteert van de vele andere voordelen die De Klussenier voor jou heeft als zelfstandig ondernemer.

Neem contact met ons op en ontvang gratis een brochure

Start uw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
 





Mijn huidige situatie:


  

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat