Zzp’er worden in de bouw

Je wilt zzp’er worden in de bouw, dat is een mooie stap om te zetten. Maar ook een spannende. Daarom wil jij jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolg van je carrière. Om jou daarbij te ondersteunen hebben wij in dit artikel een aantal belangrijke dingen op een rij gezet die je moet weten voor je als zzp’er in de bouw gaat starten.

Een van de belangrijkste punten die wij bespreken is het verschil tussen het zijn van zzp’er in de bouw en zelfstandig ondernemen in de bouw. Zit daar een verschil in horen wij je denken? Jazeker, er is een significant verschil tussen beide vormen van werken in de bouw. Wat dat is leggen wij je hieronder uit.

Waarom zzp’er worden in de bouw?

Je hebt het idee om zzp’er in de bouw te worden, maar waarom zou je die stap maken? Het zijn van medewerker in loondienst biedt namelijk een hoop zekerheden die je als zzp’er in de bouw niet hebt. Daar staat tegenover dat je als zzp’er een hoop vrijheden hebt die je in loondienst niet hebt. Je kan zelf bepalen welk werk je doet, wanneer je dit doet, voor wie je dit doet en voor welke prijs je dit doet. De vrijheid van het zzp-leven is voor de meeste van de huidige zzp’ers de reden om de stap te zetten naar het zzp’er zijn.

Zzp’er worden, hoe doe je dat?

Zzp’er worden, dat is een kwestie van jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en aan het werk gaan horen wij je denken. Dat is niet waar! Het starten als zzp’er in de bouw is een flinke onderneming. Je moet veel regelen om goed voorbereid te starten als zzp’er.

Wat moet je allemaal regelen om een goede start te maken als zzp’er in de bouw?

Denk bijvoorbeeld aan een bus, inclusief belettering, een complete administratie en boekhouding, een zakelijke bankrekening, verzekeringen en marketing voor de bekendheid. Dit alles is een flinke klus om goed te regelen. Maar als je dat goed geregeld hebt kan je wel genieten van het leven als zzp’er in de bouw.

Zzp’er of zelfstandig ondernemer in de bouw?

Wil je zzp’er in de bouw worden of toch zelfstandig ondernemer? Het lijkt op het eerste gezicht bijna hetzelfde. Maar er zit toch een duidelijk verschil in het zijn van zzp’er en zelfstandig ondernemer.

Een zzp’er is een ondernemer die zichzelf over het algemeen verhuurt aan opdrachtgevers in de bouwsector. Vaak zijn dit grotere bedrijven die voor langere tijd extra mankracht nodig hebben om een grote opdracht uit te voeren. Je geniet als zzp’er wel de vrijheid van de keuze welk werk je gaat doen. Maar in de praktijk blijkt dat een zzp’er in de bouw vaak te afhankelijk is van een, of enkele, opdrachtgevers.

Het leven van een zelfstandig ondernemer is daarentegen compleet anders. Een startende zelfstandig ondernemer in de bouw gaat zijn eigen klantenkring opbouwen in de particuliere markt. Door het opbouwen van zijn eigen klantenkring in de particuliere markt is de zelfstandig ondernemer een stuk minder afhankelijk van de grillen van zijn opdrachtgevers. Want er zijn vaak wel klanten in zijn klantenkring die een opdracht voor hem hebben, of er staan weer nieuwe particuliere klanten voor hem klaar.

Als Klussenier zelfstandig ondernemen

Eerder in dit artikel las je dat je veel moet regelen om met jouw eigen bedrijf in de bouw te starten. Dit is iets waar je tegenop kan zien als startende zelfstandig ondernemer zijnde. Maar niet getreurd! Er is een manier om jouw eigen bedrijf in de bouw te beginnen met een stuk minder zorgen over alles wat geregeld moet worden dan als de startende zzp’er: De Klussenier.

Als Klussenier kan je gaan ondernemen in de bouw en starten zonder jezelf over alles zorgen te moeten maken. Het KlusHuis neemt, als franchisegever van het A-merk De Klussenier, een groot deel van de start voor je uit handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten van de complete administratie (en het bijhouden hiervan), de volledige marketing (van persbericht tot website) en het inrichten van een kant-en-klaar en gebruiksvriendelijk calculatieprogramma.

Als zzp’er in de bouw beginnen of als Klussenier zelfstandig ondernemen?

Je bent dit artikel gaan lezen omdat je zzp’er in de bouw wil worden. Maar dat betekent dat je jezelf gaat storten in een wereld van onzekerheid met grote opdrachtgevers die jouw agenda gaan bepalen. Je kan ervoor kiezen om deze stap te zetten.

Je kan ook kiezen om de volledige vrijheid van het zelfstandig ondernemen als Klussenier te gaan ervaren. Als je die stap zet heb je de volledige vrijheid in het ondernemen en je gaat ondernemen in de particuliere markt van verbouwingen en renovaties. Hierdoor ga je de échte vrijheid van het ondernemen in de bouw ervaren. Daarnaast profiteer je ook direct van de voordelen die het sterke A-merk De Klussenier jou biedt.

Wil je de stap naar echte ondernemersvrijheid zetten en als Klussenier zelfstandig ondernemen? Laat dan jouw gegevens via onderstaand formulier achter, dan gaan wij samen de stap zetten naar jouw zelfstandig ondernemerschap als Klussenier.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Laat hier vrijblijvend jouw contactgegevens achter

 
Verstuur  

 

Of contacteer ons direct

  0342 84 97 97
  info@hetklushuis.nl
  06 1406 7007

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat
Gratis brochure?