Een eigen renovatiebedrijf beginnen zonder risico's

Je hebt het idee dat je voor jezelf wilt beginnen met een eigen renovatiebedrijf, maar je wilt de risico's die komen kijken bij het starten als zelfstandig ondernemer zo veel mogelijk beperken. Want je hebt jouw vaste lasten om te betalen, en eventueel een gezin te onderhouden. Het starten van een eigen renovatiebedrijf brengt altijd risico's met zich mee, zowel zakelijk als privé. De risico's van het zelfstandig ondernemen probeer je natuurlijk zo klein mogelijk te houden. Het is niet altijd eenvoudig als zelfstandig ondernemer om jouw eigen renovatiebedrijf te starten zonder risico. In dit artikel leggen wij je uit hoe je jouw renovatiebedrijf kan starten, vrijwel zonder risico's.

Startkapitaal

Het grootste risico van een startende zelfstandig ondernemer is het financiële risico. Voornamelijk in het begin kan dit een probleem worden. Daarom is het verstandig om als zelfstandig ondernemer jouw renovatiebedrijf te starten met een financiële buffer. Zo kan je de eerste maanden van jouw ondernemerschap zonder zorgen doorkomen. Het gaat in de eerste periode van jouw ondernemerschap gebeuren dat je kosten moet maken waarvoor je pas later geld ontvangt, doordat je bijvoorbeeld gereedschap moet aanschaffen of materiaal moet inkopen. Deze financiële buffer verlaagt jouw risico, omdat je het kapitaal hebt om een dergelijke tegenslag op te vangen. De financiële buffer noemen wij het startkapitaal. 

Bedrijfsvoering

De basis van een succesvolle onderneming is uiteindelijk de bedrijfsvoering. Je kan de opstart van jouw bedrijf nog zo goed voor elkaar hebben, maar met een matige bedrijfsvoering is succesvol ondernemen niet gegarandeerd. Door voor een goede bedrijfsvoering te zorgen verlaag je het risico in jouw onderneming.

Wat is een goede bedrijfsvoering?

Een goede bedrijfsvoering is dat je als zelfstandig ondernemer alle onderdelen van jouw onderneming goed in orde hebt en georganiseerd hebt. De basis van een goede bedrijfsvoering van een zelfstandig ondernemer in de bouw is het aantal betaalde uren bij zijn klanten. Het aantal betaalde uren moet een minimale omzet opleveren om alle (vaste) kosten te betalen. Een belangrijk aspect wat hier nadrukkelijk aan verbonden is, is de planning. Zonder een goede planning ben je als ondernemer nergens. Naast de betaalde uren die je moet maken komt er nog veel meer kijken bij de dagelijkse gang van zaken van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan calculeren en offreren, het voeren van gesprekken met klanten, marketing en de administratie. Dit alles moet goed georganiseerd zijn om jouw onderneming op een succesvolle en veilige manier te runnen.

Ondersteuning van een professionele organisatie

Soms heb je als zelfstandig ondernemer behoefte aan ondersteuning op bepaalde vlakken. Deze ondersteuning kan je als zelfstandig ondernemer in de bouw ontvangen van een professionele organisatie en haar partners. Met deze ondersteuning kan je jouw bedrijf verder helpen. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat jouw bedrijf vastloopt. Ook kan de juiste ondersteuning jouw renovatiebedrijf nog succesvoller maken. Deze professionele organisaties hebben ervaring op het gebied van marketing, verkoop, inkoop, bedrijfsvoering, calculeren en offreren, vaktraining, administratie en verzekeringen.

Sta je er alleen voor?

Het grote nadeel van het zelfstandig ondernemerschap is dat je nagenoeg alleen jouw bedrijf moet runnen. Je hebt misschien een aantal mensen in jouw omgeving die helpen met wat kleine dingen uit de administratie, maar het grootste gedeelte van het runnen van jouw bedrijf moet je toch echt zelf doen. Het voordeel hiervan is dat je alles zelf in de hand hebt. Maar het grote nadeel is dat je er helemaal alleen voor staat. Je moet veel zelf regelen, doen en organiseren. Ook zaken waar je geen verstand van hebt. Wil je er niet helemaal alleen voor staan, zoek dan een manier om ervoor te zorgen dat je ondersteuning en achtervang hebt. De Klussenier kan daar uitkomst in bieden. Met de ervaring die De Klussenier heeft in het opstarten, ondersteunen en succesvol maken van renovatiebedrijven in België kan De Klussenier jou ook verder helpen. Dit geldt voor startende ondernemers, die met het idee lopen om hun eigen renovatiebedrijf te starten, en voor meer ervaren ondernemers, die op zoek zijn naar toegevoegde waarde voor hun renovatiebedrijf.

Een eigen renovatiebedrijf beginnen met De Klussenier

Wil jij er niet helemaal alleen voor staan maar wel de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap ervaren? De Klussenier kan je helpen om jouw renovatiebedrijf met minimale risico's en maximale vrijheid te starten!

Neem contact met ons op en ontvang gratis een brochure

Start uw eigen renovatiebedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
 

Mijn huidige situatie:


  

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat
Gratis brochure?