Jouw klusbedrijf starten vanuit loondienst

Als je de wens hebt om een eigen klusbedrijf te starten vanuit loondienst heb je drie keuzes:

  1. Je gaat de mogelijkheden verkennen op het moment dat je in dienst bent bij de baas.
  2. Je zegt direct op en gaat daarna de mogelijkheden verkennen.
  3. Je start langzaam op door naast je vaste baan klussen aan te nemen die je in de avonduren en in het weekend uitvoert.

De meest gekozen mogelijkheid is het verkennen van de opties vanuit loondienst. Dit geeft de meeste zekerheid, omdat de financiële zekerheid van vaste inkomen nog niet wegvalt.

De mogelijkheden verkennen

Op het moment dat je in loondienst de mogelijkheden gaat verkennen, dan is het verstandig om een aantal vrije dagen op te sparen. Deze kunnen handig zijn om (verkennende) gesprekken te voeren, of voor het onderzoeken van de haalbaarheid van het zelfstandig ondernemerschap.

Na de verkennende periode kun je besluiten te gaan starten met jouw klusbedrijf. Wanneer de startdatum bepaald is kan je opzeggen bij jouw werkgever. Zorg ervoor dat de laatste werkdag, indien mogelijk in overleg met de werkgever, vlak voor het starten van jouw klusbedrijf is. Het afronden bij de werkgever en de eerste periode van het klusbedrijf gaat namelijk niet goed samen. Wanneer je afscheid genomen hebt van jouw werkgever begint de relatieve onzekerheid die hoort bij het zelfstandig ondernemerschap. Je hebt van de een op de andere dag geen inkomen meer en direct is er ook onzekerheid over voldoende werk. Met jouw ondernemerschap en de juiste hulp en ondersteuning ga je dit in goede banen leiden!

Ondersteuning van loondienst naar ondernemer

In dit hele proces kan De Klussenier jou ondersteunen. De Klussenier heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van vakmannen naar het zelfstandig ondernemerschap. Stap voor stap nemen wij je mee naar het zelfstandig ondernemerschap. De onzekerheid die met het zelfstandig ondernemerschap komt wordt in dit proces bij elke stap verder weggenomen. Betrek de partner in het verhaal, daar zit meestal de grootste angst en onzekerheid over of er wel altijd werk is.

Profiteer vanuit elke werksituatie van De Klussenier

Ben je niet in loondienst, maar zit je in de ww of ben je actief als zzp'er en wil je profiteren van de voordelen die De Klussenier jou kan bieden? Ook dan gaan wij graag met jou in gesprek.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Laat hier vrijblijvend jouw contactgegevens achter

 
Verstuur  

 

Of contacteer ons direct

  0342 84 97 97
  info@hetklushuis.nl
  06 1406 7007

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat
Gratis brochure?