Klussenier in de Kijker: Manuel ter Bogt

Onze Klussenier in de kijker is deze keer Manuel ter Bogt. Hij had een eenmanszaak in de bouw- en renovatie, maar besloot toch om voortaan als Klussenier te gaan werken. Hij legt uit waarom hij de stap naar De Klussenier heeft gezet, wat de obstakels zijn als eenmanszaak in de bouwsector en hoe je dankzij De Klussenier je renovatiebedrijf naar een hoger niveau tilt.

Manuel: De belangrijkste reden om als Klussenier te starten was het administratieve luik. De ondersteuning van De Klussenier maakt offertes uitschrijven enorm makkelijk. Als eenmanszaak moet je al je administratie zelf doen.

Bij de Klussenier ben je aangesloten bij hun boekhoudkantoor en krijg je ondersteuning van een grote organisatie. Je krijgt ook nuttig financieel advies. Dat heeft mij over de streep getrokken om mijn administratie onder te brengen bij De Klussenier.

Meer opdrachten, betere klanten

Manuel: Ik merk dat de professionele uitstraling van mijn bestelwagen en de naamsbekendheid van De Klussenier mij meer opdrachten oplevert dan toen ik nog als eenmanszaak aan de slag was in de bouw. Als eenmanszaak moet je toch altijd een beetje vechten: je straalt mogelijk iets minder kwaliteit en betrouwbaarheid uit, ook al lever je uitstekend werk.

Ook opvallend: deze nieuwe klanten willen net iets meer budget besteden aan klussen dan toen ik nog onder mijn eigen naam opereerde. Ze betalen voor de gewaarborgde kwaliteit waar De Klussenier voor bekend staat. Daardoor kan je als Klussenier zonder problemen ietsje duurder zijn dan als een eenmanszaak, zonder dat er discussie is over de prijs.

Van ploeteren naar ondernemen

Manuel: Als Klussenier merk ik dat ik nu echt een bedrijf aan het managen ben. Ik kan gericht investeringen doen en heb ook privé extra financiële ruimte. Mijn werkplanning zit voor de komende twee maanden vol en ik plan nu opdrachten in voor over drie maanden. Mensen hebben het ervoor over om te wachten tot ik beschikbaar ben. Ik ben nu zeker van voldoende werk op lange termijn.

Eenmanszaken in de bouw die toekomstgericht willen werken en die meer uit hun onderneming willen halen, kan ik absoluut aanraden om Klussenier te worden. Het is een organisatie die met je meedenkt en die zorgt dat je beter verdient. Ook je administratie verloopt stukken vlotter, waardoor je kan focussen op je klanten en je werk.

Ook zin om goed ondersteund als zelfstandig renovatiebedrijf aan de slag te gaan? Ontdek hier hoe werken als Klussenier in elkaar zit!

Neem contact met ons op 

 
Loading...