Geen var, wel werk

Ben je actief als ZZP'er? Dan is het je vast niet ontgaan dat op 1 mei 2016 een nieuwe wet werd ingevoerd en de VAR verklaring werd afgeschaft. De nieuwe wet schrijft het gebruik van zogenaamde Modelovereenkomsten voor.

Loopt het aantal opdrachten terug?

In veel gevallen is de (langdurige) samenwerking met één of enkele opdrachtgevers de enige vorm van inkomen voor een ZZP'er. Door de invoering van de nieuwe wet lijken opdrachtgevers huiverig om ZZP'ers in te schakelen. Zij willen niet opdraaien voor mogelijk extra kosten die dit met zich mee kan brengen. Dit zorgt bij veel ZZP'ers voor een krimpende werkvoorraad.

Daar komt nog een nadeel bij: "Voor jou 10 anderen". Een opdrachtgever heeft voldoende keuze uit zelfstandigen. Hierdoor zul je vooral moeten concurreren op prijs, iets wat je waarschijnlijk vaak aflegt: Er kan er maar één de goedkoopste zijn.

Snelheid bij het uitvoeren van opdrachten is vaak belangrijk voor de opdrachtgever, wat niet ten goede komt van de kwaliteit. Hoe vaak is het bij jou voorgekomen dat je niet de kwaliteit kon leveren die je wilde leveren?

Er is een goed alternatief: Begeef je op de particuliere markt

Waar liggen dan wél kansen? In de particuliere markt! Dat is waar  Klusseniers actief zijn. Een Klussenier is net als een ZZP'er zelfstandig ondernemer. Het grote verschil is dat een Klussenier zijn eigen particuliere klanten heeft en een eigen klantenkring opbouwt. Dit kan voor jou de volgende voordelen opleveren:

  • Je bent niet afhankelijk van één of enkele opdrachtgevers.
  • Je kunt jouw eigen tarief bepalen.
  • Je bepaalt zelf welke kwaliteit je levert.

We constateren dat het afschaffen van de VAR geen invloed heeft op de werkvoorraad van Klusseniers. Hun werkvoorraad is eigenlijk altijd goed en wordt de laatste tijd alleen maar groter.

Als Klussenier ben je OZP'er en niet zozeer ZZP'er

Je bent als Klussenier een 'OZP'er'. Een Ondernemer zonder personeel. Wel zelfstandig, maar niet alleen! Spreekt dit jou aan? Dan nodigen we je uit verder te lezen op onze website. We vertellen graag wat we voor jou zouden kunnen betekenen.

 
Loading...